Tuesday 25 September 2007

SK rendszám és a magyar hatóságok

Szia,

Biztosan téged is érdekel a magyar-szlovák szabályozási különbségekből adódó előnyök szemfüles alkalmazásával előidézett hatósági lépések legújabbika. Íme:

http://www.fn.hu/auto/0709/nyomoznak_szlovak_rendszamos_autok_172348.php

A FigyelőNet legújabb cikkének lényege - röviden:

"A VPOP vizsgálatot folytat, hogy vajon áll-e tényleges gazdasági tevékenység azon szlovák cégek mögött, amelyek szlovák rendszámos autói magyar sofőrökkel furikáznak az országban. Ha nem, akkor bűncselekményt követnek el a tulajdonosok, ugyanis a személygépkocsikat ott kell forgalomba helyezni, ahol a tulajdonos életvitelszerűen él."

..."Bérelni szabad" - jegyzi meg a szakértő."Magyarország uniós csatlakozása óta nem ütközik törvénybe, ha magyar állampolgár uniós tagország rendszámával ellátott autót vezet. Az is törvényes, ha magyar gazdasági társaság az unió más országában bejegyzett cégtől bérel autót, ugyanis az áruk és szolgáltatások szabad áramlása uniós alapelv. A bérlés pedig szolgáltatás, így az szabadon igénybe vehető."

..."Azonban, ha magáncélra vásárolunk autót az unió országaiból, akkor az autót 60 napon belül a lakóhely szerint illetékes országban kell regisztráltatni, annak minden költségével együtt."

Forrás: FN.hu

No comments:

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

DUMALJ.HU - OFFSHORE FORUM

DUMALJ.HU – OFSFHORE FORUM
Visit the Energy Saving Trust Commit website to make your commitment
Kattints a hirdetésre
Kattints ide