Friday 26 January 2007

Panama képekben

"Rövid" bemutatkozás után következzen néhány kép Panamaról. Így ha személyesen nem is látogatsz el panamai offshore céged bejegyzésének helyszínére, legalább el tudod képzelni, milyen is Panama City.


Elsőként Panama elhelyezkedése a Világban, ahol a piros pont jelöli a Panamai Köztársaságot:









Most pedig egy rövid képes ízelítő:










Itt pedig következzen Panama rövid, újkori története:
A 75,990 km2 területű Panama, az ,,Amerikák Hídja”, a ,,Világ Útkereszteződése” 1903-ban szakadt el Columbiától. Ugyanebben az évben megállapodást írt alá az Egyesült Államokkal a Panama-csatorna megépítéséről. A csatornát 1904-1914 között az Egyesült Államok Hadseregének mérnökei vezetésével építették - a Panama-csatornát övező térség pedig az Egyesült Államok hadseregének felügyelete alá került.
1977-ben a Panamai Köztársaság és az Egyesült Államok megállapodást írt alá a Panama-csatorna Panama számára 1999 végéig történő visszaszolgáltatásáról. 1989-ben amerikai segítséggel eltávolították hatalmából Manuel Noriega tábornokot és megnyílt a kapu Panama jogi felemelkedése előtt is. 1999. December 31-ére az Egyesült Államok hadserege teljes mértékben kivonult a Panamai Köztársaság területéről. A Panama-csatorna központi szerepet játszott a Panamai Köztársaság teljes 20. századi történelmében – jelentősen hozzájárulva az ország gazdasági és politikai fejlődéséhez. További részletes információt a Panamai Köztársaságról angol nyelven a CIA hivatalos weblapján találhat: https://www.cia.gov/cia/publications/factbook/geos/pm.html

A panamai társasági jog az egyik legstabilabb a világon: 1927 óta nem változott. A panamai offshore cégek bejegyzését az 1927. évi 32-es Törvény szabályozza. A törvény teljes adómentességet biztosít a Panamai Köztársaság területén bejegyzett, de ott gazdasági tevékenységet nem folytató, un offshore cégek számára. Az offshore társaságok összefoglaló megnevezése IBC (International Business Comapany), az egyes cégek nevében szereplő cégforma lehet: Inc., Incorporated, Ltd., Limited, Corp., Corporation.

No comments:

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

DUMALJ.HU - OFFSHORE FORUM

DUMALJ.HU – OFSFHORE FORUM
Visit the Energy Saving Trust Commit website to make your commitment
Kattints a hirdetésre
Kattints ide