Monday 19 February 2007

Home Office -- szinte ingyen

Sziasztok Kedves Látogatóim!

Mai postom témája a Home Office lesz - ugyanis többen is kérdeztétek tőlem, hogy tudok-e valami költségkímélő és személyazonosság-védő megoldást iroda fenntartására.

Akkor leírom, én hogyan csinálom mindezt.:

Az én irodám a saját otthonom. A legfontosabb eszközök pedig a következők:

1. Laptop: én alapvetően internetes üzletekkel foglalkozom, amelyehez ugye elengedhetetlen egy számítógép. Amikor a laptop mellett döntöttem, fontosnak tartottam a mobilitást - akárhová utazom a világban, a laptopomat mindig magammal viszem és egy internetkapcsolattal (amit manapság már bárhol talál az ember, főleg tőlünk nyugatra) bármit el tudok intézni. Igazából a laptopom maga az irodám - ezzel telefonálok az interneten keresztül, ezen tartom a kapcsolatot az ügyfeleimmel és az üzleti partnereimmel, ezen szerkesztem a saját weblapjaimat de még a banki teendőimet is a szamítógépem segítségével végzem interneten. Elengedhetetlen eszköze munkámnak. Hasznos még beszerezni a laptop mellé egy nyomtatót is a hivatalos iratok kézzelfogható formába öntésére...

2. Internet: mint azt már említettem, internet nélkül nincs üzlet. Ez rám hatványozottan érvényes, de manapság már bárki, aki valamilyen gazdasági tevékenységet végez használ internetet is. Ha más nem, gondoljatok bele az email adta lehetőségekbe: OLCSÓ (sőt, ingyenes), GYORS (másodpercek alatt kézbesítve van leveled, naponta több száz levélváltást is végezhetsz!!!) és BIZTONSÁGOS (legalábbis remélem!!!)

3. Skype: újabb elengedhetetlen eszköze munkámnak. Aki még nem ismeri a Skype-ot ( http://www.skype.com/intl/hu/ ) annak ajánlom figyelmébe. Ez ugyan ingyen reklám, de szinte csak jót tudok elmondani a Skype-ról. Funkciója online telefonhívások bonyolítása. Más Skype felhasználókkal INGYEN tudsz beszélni az interneten (csak egy számítógép, egy szélessávú internetkapcsolat és egy fejhallgató+mikrofon kell hozzá), de ha veszel Skype Kreditet, akkor a SkypeOut szolgáltatással a világon bármilyen vezetékes vagy mobil számot hívhatsz nagyon kedvező percdíjakkal (olcsóbb, mint a T-Com v a többi szolgáltató és NEM VAGY HELYHEZ KÖTVE, bárhonnan a világból egy internetkapcsolat és a laptopod segítségével használhatod!!!!!). Például sokszor beszélek Angliával, ahol a vezetékes számokat 4,5 HUF-ért hívom. Amerikával is gyakran tárgyalok, őket hasonlóan kedvező percíjért csörgethetem, és bármely ország belföldről ingyenesen hívható számait a Skype-on keresztül is ingyenesen hívhatom!!! Amerikai bankommal például mindig ingyen beszélek :)
A Skype egy szintén nagyon hasznos, olcsó és kiváló minőségű szolgáltatása a SkypeIn, azaz 14 ország (Ausztrália, Brazília, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, HongKong, Japán, Lengyelország, Svédország, Svájc, Egyesült Királyság és Egyesült Államok) telefonszámai között válogathatsz, amelyek darabját 9-10ezer forintért megvehetsz egy évre (természetesen meg lehet hosszabbítani a telefonszámok tulajdonjogát).
Ez a szolgáltatás úgy működik, hogy amikor be vagy jelentkezve a Skype azonosítódon, akkor ha valaki a te számodat tárcsázza bárhonnan a világról bármilyen telefonról, akkor neked a Skype-od csörög a saját számítógépeden, és ha felveszed a hívást, tudsz a hívó féllel beszélni. Amikor pedig ki vagy jelentkezve a Skype-odról, akkor központi üzenetrögzítő működik, és mikor legközelebb bejelentkezel a Skype-on, meg tudod hallgatni az üzeneteket. A Skype megjegyzi a hívó fél telefonszámát is, azaz bármikor vissza tudod hívni őt.
Maga a Skype program ingyen letölthető a Skype weblapjáról.

4. Panamai Offshore Cég: a panamai offshore cég jelenti számomra a legális üzletvitel alapját. Ezen keresztül tudom a nyújtott szolgáltatásomat számlázni, ez jelenti minden típusú tevékenységem jogalapját. Természetesen dukál hozzá egy bélyegző a hivatalos iratok szentesítésére, valamint egy amerikai bankszámla a bevételeim őrzésére.

5. USA bankszámla: mindenképp internet bankinggal!!! Így rögtön tudok minden tranzakciót interneten ellenőrizni, online átutalásokat végezni, adni-venni és költekezni. A számlához jár egy VISA debit card, amellyel bárhol tudok fizetni Magyarországon és Európában egyaránt. A csekkfüzetem még soha nem használtam, de csekket is kiállíthatnék fizetőeszközként.

És mindezt legjobb egy kényelmes székből egy kényelmes asztal mellett a saját dolgozószobámban használni. Nincs irodabérlet, nincs alkalmazotti költség, nincs adóbevallás és határok sincsenek igazán a legális üzlet keretein belül.

No comments:

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

DUMALJ.HU - OFFSHORE FORUM

DUMALJ.HU – OFSFHORE FORUM
Visit the Energy Saving Trust Commit website to make your commitment
Kattints a hirdetésre
Kattints ide